Pridať recept

Hrachová polievka s jogurtom

ingrediencie

1,2 litre
voda
200 g
hrach
50 g
cibuľa
20 g
sójová hladká múka
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
trochu
majoránka
1 strúčik
cesnaku
1 ks
biely jogurt

postup

1.
Hrach umyjeme a namočíme. Potom ho uvaríme vo vode, kde bol namočený. Na tuku opražíme cibuľku, pretlačený cesnak, zaprášime múkou a pripravíme zápražku. Zápražku zalejeme uvareným prelisovaným hrachom.
 
2.
Zmes osolíme, okoreníme a necháme prejsť varom a odstavíme. Do odstavenej polievky primiešame jogurt rozhabarkovaný v troche vody. Hotovú polievku podávame s nasucho opraženou, na kocky pokrájanou žemľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať