Pridať recept

FOTORECEPT: Pečená poľovnícka pečienka

Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

450 g
bravčová pečeň
3 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
tymian
grilovacie korenie
olivový olej
70 g
slanina
voda

Marináda

3 KL
sójová omáčka
2 KL
horčica

postup

Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Cesnak si nakrájame na tenké pásiky. Pečeň narežeme na viacerých miestach a cesnak pozapichujeme do vnútra.
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Z horčice a sójovej omáčky urobíme marinádu a potrieme ňou pečeň.
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Necháme 12-24 hodín zakryté odležať v chladničke.
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
potom vytrieme olejom zapekaciu misu a poukladáme nakrájanú cibuľku na kolieska (čím viac cibule, tým lepšie).
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Nakrájame si slaninku na tenké pásiky a položíme na cibuľu. Na záver dáme odležanú pečienku, jemne posypeme grilovacím korením a timiánom a podlejeme 1dl vody.
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov približne 25 minút.
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Ako príloha savýborne hodia dusené zemiaky. Dobrú chuť!
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Fotorecept: Pečená poľovnícka pečienka
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
19.3.2014 19:37 | |
+0 -0
Tento recept ma zaujal. Len, priznám sa, bravčovú pečeň nepoužívam, len kuraciu. Tak skúsim hydinovú. 8:| :3
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pečeňové delikatesy
Pečeňové delikatesy: Pripravte si vyprážanú pečeň, halušky do polievky či domácu paštétu
Vnútornosti sa už na našich tanieroch neobjavujú tak často ako v minulosti. Napriek tomu nám aj tie dokážu...
Cviklová šťava
Ako podporiť zdravie pečene? Vyskúšajte tieto nápoje!
Akými nápojmi pomôžeme pečeni k ozdraveniu?
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...