Pridať recept

Nepravé dobošové rezy

ingrediencie

500 g
hrubá múka
100 g
maslo alebo margarín
150 g
práškový cukor
1 ks
vajce
trochu
na hrot noža prášok do pečiva,soľ,trocha mlieka
trochu
tuk a múku na vymastenie a vysypanie plechu

PLNKA

1/2 liter
mlieko
4 PL
hrubá múka
150 g
maslo
150 g
práškový cukor
2 PL
kakao

POLEVA

150 g
práškový cukor
70 g
maslo
1 PL
maizena
1 PL
mlieko
1 PL
kakao

postup

1.
Na dosku dáme múku s práškom do pečiva,maslo,cukor,soľ,vajce,mlieko a zamiesime vláčne cesto,ktoré necháme chvíľu odpočívať.Potom ho rozdelíme na 4 diely,každý diel vyvaľkáme a osobitne upečieme na vymastenom a vysypanom plechu.Upečené platne necháme vychladnúť na doske.Potom ich naplníme plnkou,spojíme a na niekoľko hodín zaťažíme.Potom polejeme polevou.
 
2.
PLNKA:V mlieku rozhabarkujeme múku,za stáleho miešania uvaríme hladkú kašu,odstavíme a miešame,kým nevychladne.Maslo vymiešame s cukrom a kakaom,pridáme vychladnutú kašu a miešame,až kým krém nie je hladký.
3.
POLEVA:Do kastróla dáme cukor,maslo,maizenu,mlieko,kakao a nad parou vymiešame hladkú polevu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať