Pridať recept

FOTORECEPT: Špenátové halušky s kuracím mäsom

Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Zdroj: exotka402
5
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
mrazený špenát
300 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
trochu
mlieko
trochu
soľ
100 g
biela cibuľa
100 g
syr Niva
200 g
sladká smotana
100 g
kyslá smotana
3 strúčiky
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
trochu
vegeta
500 g
kuracie prsia

postup

1.
Rozmrazený špenát udusíme na oleji. Ochutíme ho soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Premiešame a necháme vychladnúť.
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Zdroj: exotka402
 
2.
Z múky, vajca, zo špenátu, soli a z mlieka vypracujeme polotuhé cesto.
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Zdroj: exotka402
3.
Z pripraveného cesta pomocou haluškárne dávame do vriacej vody halušky. Po uvarení ich vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Zdroj: exotka402
4.
Na panvici si restujeme cibuľku s cesnakom do zlata. Medzi tým si ocedíme halušky.
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Zdroj: exotka402
5.
Keď je cibulka zlatá pridáme sladkú smotanu, kyslú smotanu a nastrúhanú nivu. Okoreníme a osolíme. Spolu premiešame a varíme.
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Zdroj: exotka402
6.
Na panvici si orestujeme na kocky pokrájané kuracie prsia. Okoreníme a osolíme. Restujeme do mäkka. Podávame s haluškami a s omáčkou.
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Fotorecept: Špenátové halušky s kuracím mäsom
Zdroj: exotka402
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať