Pridať recept

Ryžový nákyp s tekvicou

ingrediencie

200 g
ryža
800 ml
mlieko
30 g
maslo
1 KL
soľ
120 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
500 g
tekvica

postup

1.
Umytú ryžu zalejeme mliekom, pridáme maslo, osolíme, udusíme domäkka a necháme vychladnúť. Počas dusenia ryžu viackrát premiešame, aby sa rovnomerne uvarila.
 
2.
Polovicu cukru, žĺtky a vanilkový cukor vymieľame, pridáme do takmer vychladnutej ryže, spolu s očistenou tekvicou nakrájanou na malé kocky a premiešame.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme zvyšný cukor a ešte chvíľu šľaháme.
4.
Sneh zľahka vmiešame do nákypu, dáme ho do vymastenej zapekacej misy a rovnomerne rozotrieme. V rúre vyhriatej na 180 stupňov zapekáme doružova.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.