FOTORECEPT: Karfiolovo-vínny šalát so špaldovými krutónmi
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
3
ks
rajčina
1
ks
ľadový šalát
dresing
2
strúčiky
cesnaku
2
KL
kremžská horčica
2
PL
tatárska omáčka
4
KL
vínny ocot
soľ
mleté čierne korenie
Krutóny
300
g
špaldová bageta
2
KL
sušená bazalka
olivový olej
postup
1.
Karfiol natrháme na ružičky a dáme uvariť do osolenej vody do mäkka.
2.
Šalát nakrájame na tenké pásiky a spolu s nakrájanými rajčinami dáme do misy.
3.
Pridáme uvarený karfiol a vajcia na tvrdo, ktoré pretlačíme cez mriežku.
4.
Dresing urobíme zmiešaním 3 PL tatárskej omáčky, 2KL horčice a 4 KL vínneho octu. Pridáme prelisovaný cesnak a okoreníme čierným mletým korením a soľou.
5.
Dresing vmiešame k zelenine a premiešame.
6.
Dáme do chladničky na hodinku odležať.
7.
Medzitým si urobíme krutóny, a to tak, že na malé kocky nakrájanú bagetu alebo chlieb dáme na panvicu, polejeme olivovým olejom (asi 4 PL) a posypeme sušenou bazalkou. Na jemnom ohni opekáme asi 20 minút, až kým budú krutóny krásne chrumkavé.
8.
Krutóny pridáme na šalát už priamo na tanieri. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.