Pridať recept

Bielkový koláč

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
3 ks
vaječný žĺtok
4 PL
sladká smotana
trochu
trochu soli,lekvár,tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

SNEH

3 ks
bielok
50 g
práškový cukor
50 g
olúpané mandle
20 g
čokoláda

postup

1.
V múke rozmrvíme maslo,pridáme cukor,žĺtky,smotanu,soľ a zamiesime cesto.Cesto rozvaľkáme,preložíme na vymastený a vysypaný plech a upečieme.Potom ho vyberieme,potrieme lekvárom,navrch rozotrieme sneh a dopečieme.
 
2.
SNEH:Z bielkov ušľaháme sneh,zašľaháme doň cukor a nakoniec zľahka primiešame olúpané zomleté mandle a postrúhanú čokoládu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať