Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vajíčková tlačenka

10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
vajce
1 pohár
kyslé sterilizované uhorky
1 konzerva
hrášok s mrkvou
1 pohár
sterilizovaná kápia
1 balíček
želatína
1 pohár
tatárska omáčka
2 kocky
zeleninový bujón
20 dkg
dusená šunka
1 PL
ocot
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.
Potrebujeme 7 vajec, pohár kyslých uhoriek, pohárik kápie, plechovku hrášku s mrkvou, želatínu, tatársku omáčku, 2 zeleninové bujóny, šunku, ocot, korenie
5.
Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok.
9.
Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia.
10.
Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot.
11.
Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína.
12.
Necháme trochu vychladnúť a pridáme pohár tatárskej omáčky.
16.
Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom.
18.
Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Byba1
20.4.2017 19:54 | |
+1 -0
Nakúpila som presne tie isté výrobky, spravila teraz na Veľkú noc a mala veľký úspech u rodiny. Výborná je.
trudka444
4.4.2015 16:53 | |
+2 -1
Právě ji připravujeme. :!
salamandra635
27.3.2015 09:31 | |
+3 -0
Robievala som no bez tatárskej a do nálevu málinko cukru,mám radšej sladkokyslé.....!!!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...