Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kakaová roláda bez múky

ingrediencie

Kakaový korpus bez múky

5 ks
vajce
150 g
práškový cukor
3 PL
kakao
50 g
rastlinný tuk
2 PL
teplá voda

Šľahačkový krém

250 ml
smotana na šľahanie
250 g
nátierkové maslo
3 PL
práškový cukor

postup

1.
Žĺtka s cukrom, herou a teplou vodou vodou vyšľaháme do penista (5-7minút).
4.
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotrieme cesto a dáme piecť na 180 stupňov 10-15minút. Keď chcete mať cesto vyššie, dajte ho na menší plech a pečte dlhšie.
5.
Hotový plát stiahneme z plechu a aj s papierom zrolujeme. Necháme zrolované vychladnúť.
6.
Vyšlaháme nátierkové maslo s cukrom. Zvlášť vyšľaháme šľahačku a zmiešame.
7.
Vychladnutú roládu vystrieme, postupne nanášame krém a rolujeme. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
cathy2131
25.1.2017 10:51 | |
+8 -1
Davat do plniek natierkove maslo je ceske kulinarske barbarstvo ktore sa vsak - bohuzial - rozsirilo aj na Slovensku....fuj!!!!
babu.babu
21.2.2016 14:46 | |
+7 -0
nuž u nás sa robí plnka do tejto rolády takto: dve vymiešané šľahačky s dvomi jemnými tvarohmi zmiešať cesto natrieť džemom - čučoriedky alebo s čiernych ríbezlí naniesť plnku stočiť pomocou alobalu a nechať dobre vychladnúť)))) keď plnka zostane tak nezostane)))))
anjelik44477
15.4.2014 11:46 | |
+46 -2
ja tento zákusok robím tak že vyšlahám žĺtka s cukrom a kakaom, pridám len sneh z bielkov, žiaden tuk a pečiem na vymastenom papieri na pečenie na 230 st. cca 8 minút. Potom zrolujem s papierom, nechám trochu vychladnúť a rozbalím, medzitým si vyšlahám šlahačku so stužovačom, do nej pridám vanilkový cukor a hustú kyslú smotanu a touto zmesou naplním upečené cesto, niekedy pridám banány alebo iné ovocie, zviniem a vrch ešte potriem šlahačkovou zmesou. nakoniec ozdobím postrúhanou čokoládou.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?