Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kakaová roláda bez múky

ingrediencie

Kakaový korpus bez múky

5 ks
vajce
150 g
práškový cukor
3 PL
kakao
50 g
rastlinný tuk
2 PL
teplá voda

Šľahačkový krém

250 ml
smotana na šľahanie
250 g
nátierkové maslo
3 PL
práškový cukor

postup

1.
Žĺtka s cukrom, herou a teplou vodou vodou vyšľaháme do penista (5-7minút).
4.
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotrieme cesto a dáme piecť na 180 stupňov 10-15minút. Keď chcete mať cesto vyššie, dajte ho na menší plech a pečte dlhšie.
5.
Hotový plát stiahneme z plechu a aj s papierom zrolujeme. Necháme zrolované vychladnúť.
6.
Vyšlaháme nátierkové maslo s cukrom. Zvlášť vyšľaháme šľahačku a zmiešame.
7.
Vychladnutú roládu vystrieme, postupne nanášame krém a rolujeme. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
cathy2131
25.1.2017 10:51 | |
+8 -1
Davat do plniek natierkove maslo je ceske kulinarske barbarstvo ktore sa vsak - bohuzial - rozsirilo aj na Slovensku....fuj!!!!
babu.babu
21.2.2016 14:46 | |
+7 -0
nuž u nás sa robí plnka do tejto rolády takto: dve vymiešané šľahačky s dvomi jemnými tvarohmi zmiešať cesto natrieť džemom - čučoriedky alebo s čiernych ríbezlí naniesť plnku stočiť pomocou alobalu a nechať dobre vychladnúť)))) keď plnka zostane tak nezostane)))))
anjelik44477
15.4.2014 11:46 | |
+46 -2
ja tento zákusok robím tak že vyšlahám žĺtka s cukrom a kakaom, pridám len sneh z bielkov, žiaden tuk a pečiem na vymastenom papieri na pečenie na 230 st. cca 8 minút. Potom zrolujem s papierom, nechám trochu vychladnúť a rozbalím, medzitým si vyšlahám šlahačku so stužovačom, do nej pridám vanilkový cukor a hustú kyslú smotanu a touto zmesou naplním upečené cesto, niekedy pridám banány alebo iné ovocie, zviniem a vrch ešte potriem šlahačkovou zmesou. nakoniec ozdobím postrúhanou čokoládou.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...