Pridať recept

Závitky z mletého mäsa

ingrediencie

400 g
bravčové mäso mleté
2 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
2 ks
natvrdo uvarené vajce
1 dl
olej
trochu
strúhanka

postup

1.
Mleté mäso premiešame so žĺtkami, soľou, čiernym korením a najemno pokrájanou cibuľou zľahka opraženou na troške tuku. Pridáme múku a všetko dôkladne prepracujeme.
 
2.
Zmes rozdelíme na 2 diely a každý na doštičke posypanej trochou strúhanky vytvarujeme do malej placky. Vajcia uvarené natvrdo olúpeme. Na každú placku položíme celé vajce a uzavrieme do tvaru závitku.
3.
Závitky rozložíme na pomastený pekáčik a v predhriatej rúre pečieme prudko asi pol hodiny. Podávame so zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...