Aspikové tortičky so šunkou a chrenom
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Aspik
1
balíček
Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker
500
ml
zeleninový vývar
1
ks
mrkva nakrájaná na tenké rezančeky
4
ks
uvarené vajce natvrdo
4 plátok šunka
200
g
tvarohový syr bez príchute typ Lučina
2
PL
chrenová pasta typ Krenex
petržlen
Ešte potrebujeme
sklené mištičky alebo silikónovú formu na muffiny
postup
1.
Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať asi v 250 ml vývaru počas asi 10 minút. Každý plátok šunky rozrežeme napoly. Zmiešame syr s chrenovou pastou. Plátky šunky pomastíme chrenovou zmesou a zavinieme.
2.
Nakrájanú mrkvu krátko povaríme vo zvyšnom vývare, aby zmäkla. Napučanú želatínu zamiešame do vývaru s mrkvou a želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.
3.
Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm, navrch položíme lístok petržlenu. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne do každej tortičky vrstvíme polku vajec, šunkový závitok, uvarenú mrkvu a petržlen. Zalejeme zvyšným vývarom.
4.
Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Stuhnuté bábovôčky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.