Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Torta - SMAJLÍK

16
porcií
330
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
vajce
12 PL
polohrubá múka
12 PL
kryštálový cukor
2 ks
kypriaci prášok do pečiva
3 dl
polotučné mlieko
2 ks
vanilkový cukor
3 ks
žĺtok
2 PL
hladká múka
360 g
tuk
200 g
práškový cukor
5 dkg
džem na natretie
700 g
žltého marcipánu
1 ks
čiernej cukrárskej fixky
1 g
červeného cukrárskeho farbiva

postup

1.
Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s pr. do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme 3 pláty v olejom potretej a múkou vysypanej okrúhlej forme.
2.
Krém: Dve tretiny mlieka (asi 2 dl) dáme zohriať, v zvyšnom 1 dl rozhabarkujeme žĺtky, vanilky a múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém. Čerstvé maslo vymiešame do peny, pridáme preosiaty pr. cukor a po troške vychladnutý krém.
3.
Korpusy naplníme krémom, trochu krému necháme na potretie vrchu a stien torty. Vrch a steny torty som trošku potrela ešte ríbezľovým džemom (lepšie sa uchytí marcipán). Potom rozvaľkáme a na tortu dáme žltý marcipán. Cukrárskou fixkou (jedlou) nakreslíme oči, nos a ústa...
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...