Pridať recept

FOTORECEPT: Tangzhong chlieb

ingrediencie

Tangzhong

150 g
voda
30 g
hladká múka

Cesto

600 g
chlebvá múka
2 ČL
soľ
2 ČL
cukor
3 PL
olivový olej
100 ml
vlažná voda
200 ml
vlažné mlieko
1/2 kocka
droždie

postup

1.
Najsamprv si musím pripraviť Tangzhong - štartér: Odvažím si vodu a múku a dám do misky.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
 
2.
Metličkou dobré rozhabarkujem, aby neboli hrčky.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
3.
Na ohni uvarím kašičku tak, že ju zahrejem na 65 °C a na miernom ohni miešam 2-3 minútky. Nesmie vrieť. Nechám úplne vychladnuť.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
4.
Potom si v miske zmiešam všetky suché suroviny a pridám vodu, mlieko a olej. Do toho zamiešam rozmrvené droždie. Múku môžem aj miešať podľa chutí s celozrnou a môže pridať aj semiačka.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
5.
Potom pridám štartér Tangzhong a všetko spolu zhnetiem.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
6.
Zhnetené cesto vyložím na dosku a 2-3 min. ho prehnetiem do hladká.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
7.
Cesto vložím naspäť do misky, zakryjem a
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
8.
nechám vykysnúť, až zdvojnásobí svoj objem.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
9.
Ked je vykysnuté cesto, tak ho iba vyklopím na dosku, trocha ho roztlačím do obdĺžníka,
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
10.
a vytvarujem bochník. Bochník nechám na doske podkysnúť, zatiaľ kým sa mi nahreje rúra.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
11.
Potom jemne narežem bochník,
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
12.
Vložím do hlinenej misky a dám upiecť. Keď pečiete v hlinenej alebo liatinovej miske, tak ju treba dať vyhriať do rúry, hneď ako zapínate rúru. Keď sa pečie na plechu, tak netreba. Keď vkladám chlieb do rúry, tak zároveň vložím aj pohár s vodou. Chlieb sa pečie 20 min. na 200 °C a dalších 25 min na 150 °C. Prvé minúty chlebík chytí kôrku a dalších zreje, až sa upečie.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
13.
Po upečení nechám vychladnúť na mriežke.
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Fotorecept: Tangzhong chlieb
Zdroj: anka813
14.
Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...