Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáci chlieb BEZ miesenia

ingrediencie

3 poháre
hladkej múky 650
1,5 poháre
vlažná voda
1/2 ČL
sušené droždie
1,5 ČL
soľ
drvená rasca alebo iné semienka

postup

1.
Do misky dáme všetky suché potraviny, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.
2.
Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a pečieme 30 minút.
3.
Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenu vodou. Mňam. Ja sa doňho pustím keď je ešte teplý.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lubica2121
2.3.2017 10:06 | |
+1 -1
Chlebík som piekla zo špaldovej celozrnnej muky a veľmi sa podaril. Je vynikájuci. Ďakujem za receptík.
lumallusima
26.3.2016 19:19 | |
+4 -1
chlebik je super a piekla som ho v plynovej rure, aj napriek tomu ze sa mi zdalo cesto riedsej konzistencie ;)
1_invalid_1
10.3.2016 20:46 | |
+4 -6
Dakujem velmi pekne za recept,je fakt super,ten chlebik
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
velkonocne vajicka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Veľká noc je predo dvermi a s ňou je tradične spojené zdobenie kraslíc pre šibačov. Zdobíte umelé kraslice alebo dávate...
Viete ako chutí Ázia?
Viete ako chutí Ázia?
Kto ochutnal pravú ázijskú kuchyňu vie, že ponúka širokú paletu chutí a netradičných ingrediencií. Dá sa však ázijská...
Latte
Video: Základné techniky Latte art
Video: Základné techniky Latte art
Čo je vlastne Latte art? Je to spôsob prípravy cappuccina, kde sa pomocou nalievania mlieka do peny cappuccina vytvára...