Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáci chlieb BEZ miesenia

ingrediencie

3 poháre
hladkej múky 650
1,5 poháre
vlažná voda
1/2 ČL
sušené droždie
1,5 ČL
soľ
drvená rasca alebo iné semienka

postup

1.
Do misky dáme všetky suché potraviny, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.
2.
Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a pečieme 30 minút.
3.
Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenu vodou. Mňam. Ja sa doňho pustím keď je ešte teplý.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lubica2121
2.3.2017 10:06 | |
+18 -10
Chlebík som piekla zo špaldovej celozrnnej muky a veľmi sa podaril. Je vynikájuci. Ďakujem za receptík.
lumallusima
26.3.2016 19:19 | |
+9 -8
chlebik je super a piekla som ho v plynovej rure, aj napriek tomu ze sa mi zdalo cesto riedsej konzistencie ;)
1_invalid_1
10.3.2016 20:46 | |
+8 -17
Dakujem velmi pekne za recept,je fakt super,ten chlebik
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.