Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáci chlieb BEZ miesenia

ingrediencie

3 poháre
hladkej múky 650
1,5 poháre
vlažná voda
1/2 ČL
sušené droždie
1,5 ČL
soľ
drvená rasca alebo iné semienka

postup

1.
Do misky dáme všetky suché potraviny, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.
2.
Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a pečieme 30 minút.
3.
Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenu vodou. Mňam. Ja sa doňho pustím keď je ešte teplý.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lubica2121
2.3.2017 10:06 | |
+17 -7
Chlebík som piekla zo špaldovej celozrnnej muky a veľmi sa podaril. Je vynikájuci. Ďakujem za receptík.
lumallusima
26.3.2016 19:19 | |
+8 -7
chlebik je super a piekla som ho v plynovej rure, aj napriek tomu ze sa mi zdalo cesto riedsej konzistencie ;)
1_invalid_1
10.3.2016 20:46 | |
+8 -16
Dakujem velmi pekne za recept,je fakt super,ten chlebik
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...