Pridať recept

FOTORECEPT: Esejský chlebík z jednozrnky

1
porcia
17
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
Pšenica jednozrnka BIO
1 KL
chlebové korenie
podľa chuti
morská soľ

postup

1.
Zvolené množstvo jednozrnky (pšenice) zalejeme vodou a necháme 24 hodín namočené.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
 
2.
Vodu po 12 hodinách vymieňame tak, že pšenicu premyjeme a doplníme novú vodu. Po ďalšom dni vodu zlejeme a pšenicu necháme jeden deň nakličovať. Takúto naklíčenú jednozrnku môžeme mať aj dlhšie v chladničke a po častiach míňať.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
3.
Potom napučenú pšenicu dáme do hlbšej nádoby a ponorným mixerom hmotu pomixujeme, nemusí byť najemno.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
4.
Do tejto hmoty pridáme soľ a korenie, ja som zvolila chlebové. Môžme sa pridať aj mixovaná zelenina, podľa chuti. Konzistencia hmoty má byť ako cesto.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
5.
Z tejto hmoty (cesta) tvarujeme mokrými rukami placky a pečieme na suchej panvici, alebo dáme do sušičky potravín vysušiť. Nie veľmi vysušiť!
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
6.
Podávame so zeleninou, v našom prípade avokádová nátierka a zelenina ako obloha.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Maslový mazanec
Stačí jogurt, múka a výborná večera bez kysnutia a bez rúry je na stole! Nadýchaný maslový mazanec z panvice, ktorý sa rozplýva na jazyku
Jednoduchá a chutná večera pre celú rodinu. Ľahučké cesto zo surovín, ktoré máte určite doma.
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...