Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáci chlieb

ingrediencie

1/2 ks
sušené droždie
1 dl
vlažná voda
1 ČL
kryštálový cukor
600 g
múka môžu byť rôzne druhy - špaldová, grahamová
3 dl
voda
1 PL
soľ
3 PL
slnečnicové semienko
2 PL
ľanové semienka
1 PL
olej

postup

1.
Najprv si pripravíme kvások. Do pohára rozdrvíme polovicu droždia, zalejeme vlažnou vodou a pridáme lyžičku cukru. Necháme vykysnúť.
2.
V mise si zmiešame múku, vodu, olej, lyžicu soli a vykysnutý kvások. Ja som to premiešala pomocou mixéra. Pridáme ľanové a slnečnicové semiačka (prípadne aj iné, kto má aké rád).
3.
Spracované cesto dáme do vymasteného jenského skla a necháme ešte asi 20-30 minút pod-kysnúť. Potom dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 1 hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?