Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky do siatiny

ingrediencie

Na cesto

240 g
hladká múka
2 PL
kakao
140 g
práškový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do perníka Dr Oetker
2 PL
med
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 ks
bielok

Na ozdobenie

1 balíček
tubičky na zdobenie Dr Oetker
cukrové ozdoby Dr Oetker

Ešte potrebujeme

valček
formičky na vykrajovanie
špajle
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta preosejeme na doske múku, kakao, cukor, kypriaci prášok do perníka. Pridáme med, vajce, žĺtok a ručne vypracujeme hladké cesto.
2.
Z cesta vyvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej doske plát hrubý 3 mm. Povykrajujeme rôzne tvary, vždy dva kusy z rovnakého tvaru. Medzi dva rovnaké tvary vložíme špajľu, prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným bielkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
3.
Po vychladnutí medovníčky ozdobíme tubičkami, cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie. Hotové medovníčky pozapichujeme do siatiny.
4.
Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3.
5.
Tip: Cukrové ozdoby prilepíme na medovníčky pomocou tubičiek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
velkonocne vajicka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Veľká noc je predo dvermi a s ňou je tradične spojené zdobenie kraslíc pre šibačov. Zdobíte umelé kraslice alebo dávate...
Viete ako chutí Ázia?
Viete ako chutí Ázia?
Kto ochutnal pravú ázijskú kuchyňu vie, že ponúka širokú paletu chutí a netradičných ingrediencií. Dá sa však ázijská...
Latte
Video: Základné techniky Latte art
Video: Základné techniky Latte art
Čo je vlastne Latte art? Je to spôsob prípravy cappuccina, kde sa pomocou nalievania mlieka do peny cappuccina vytvára...