Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky do siatiny

ingrediencie

Na cesto

240 g
hladká múka
2 PL
kakao
140 g
práškový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do perníka Dr Oetker
2 PL
med
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 ks
bielok

Na ozdobenie

1 balíček
tubičky na zdobenie Dr Oetker
cukrové ozdoby Dr Oetker

Ešte potrebujeme

valček
formičky na vykrajovanie
špajle
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta preosejeme na doske múku, kakao, cukor, kypriaci prášok do perníka. Pridáme med, vajce, žĺtok a ručne vypracujeme hladké cesto.
2.
Z cesta vyvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej doske plát hrubý 3 mm. Povykrajujeme rôzne tvary, vždy dva kusy z rovnakého tvaru. Medzi dva rovnaké tvary vložíme špajľu, prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným bielkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
3.
Po vychladnutí medovníčky ozdobíme tubičkami, cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie. Hotové medovníčky pozapichujeme do siatiny.
4.
Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3.
5.
Tip: Cukrové ozdoby prilepíme na medovníčky pomocou tubičiek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...