Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné vajíčka

ingrediencie

Na cesto

250 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
vajce
150 g
zmäknuté maslo
1 štipka
soľ

Na zlepenie

100 g
pikantný džem

Na ozdobenie

1 balíček
tubičky na zdobenie DrOetker
cukrové ozdoby

Ešte potrebujeme

plech na pečenie
valček
formička na vykrajovanie vajíčok
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín, soľ a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej doske plát hrubý 3 mm.
2.
Formičkou povykrajujeme vajíčka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
3.
Po vychladnutí zlepíme vždy dve vajíčka k sebe džemom. Vajíčka ozdobíme tubičkami a cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie, necháme chvíľu stuhnúť a môžeme servírovať.
4.
Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.