Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zelený veľkonočný koláč

ingrediencie

Na cesto

2 balíčky
Pizza v prášku Dr Oetker
340 ml
studená voda

Na náplň

200 g
čerstvý špenát
1 ks
rožok
250 g
tvarohový syr
2 ks
vajce
250 g
anglická slanina
3 strúčiky
cesnak
3 PL
tvrdý strúhaný syr
1 KL
soľ
1/2 KL
korenie
3 ks
vajce
1 ks
vajce na potretie

Ešte potrebujeme

koláčová forma Ø 27 cm
valček
sitko
štetec na potieranie

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame zmesi na pizzu s vodou a vypracujeme hladké cesto. Polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej formy, vytvoríme okraj.
2.
Na prípravu náplne opláchneme špenát na sitku, prelejeme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Do misy nakrájame na malé kúsky rožok, pridáme nasekaný špenát, tvarohový syr, 2 vajcia, slaninu nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr, soľ a čierne korenie.
3.
Všetko premiešame a rozotrieme do formy na cesto. Do náplne pomocou lyžice vytvoríme 3 jamky a do každej z nich vyklepneme vajce.
4.
Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 27 cm, položíme na náplň, mierne pritlačíme a potrieme pomocou štetca rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
5.
Koláč môžeme podávať teplý aj studený.
6.
Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3.
7.
Tip: Namiesto čerstvého špenátu môžeme použiť 400 g mrazeného listového špenátu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...