Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cesnakové rohlíčky

50
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
100 g
Hera
1 ks
vaječný žĺtok
250 ml
plnotučné mlieko
21 g
kvasníc
3 ČL
soľ
1 ČL
cukor
1 ks
hlavička cesnaku
50 ml
rastlinný olej

postup

1.
Z kvasníc, 1 lyžičky cukru a mlieka si urobíme kvások. Do misky si dáme múku, pridáme zmäknutý stužený tuk, žĺtok, 1 lyžičku soli a vypracujeme vláčne cesto. Necháme asi 1 hodinu vykysnúť.
2.
Cesto rozvaľkáme na tenko a nakrájame na štvorce. Potrieme zmesou 2 lyžičiek soli, oleja a pretlačeného cesnaku. Štvorce upravíme do tvaru rožka.
3.
Potrieme vajíčkom, posypeme sézamovým, ľanovým semienkom a dáme piecť do rozpálenej rúry na 220°C asi na 15-20 minút. U nás sa po nich vždy len tak zapráši :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.