Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Lístkové orechové rožky

15
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
200 g
vlašské orechy
100 g
detské piškóty
50 g
hrozienka
100 ml
mlieko
1 ks
vajce
80 g
práškový cukor

postup

1.
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na štvorce.
2.
Plnka: Orechy a piškóty pomelieme,pridáme umyté a posekané hrozienka a zalejeme teplým mliekom. Pridáme práškový cukor a premiešame. Orechovú plnku nanášame na pokrájané štvorce.
3.
Každý zviňieme do tvaru rožka a uložíme na plech. Povrch rožtekov potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista. Vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...