Pridať recept

FOTORECEPT: Vynikajúci Burek

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
500 g
kuracie mäso mleté, resp nakrájané úplne na drobno
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
2 ks
vajce
soľ
grilovacie korenie
mletá červená paprika
majoránka
oregano
mleté čierne korenie
olej

postup

1.
Nakrájame si cibuľu na drobno, takisto aj strúčiky cesnaku(ak sa nám nechce krájať cesnak môžeme pretlačiť). Potom cibuľu spolu s cesnakom opražíme na oleji do zlatista(ak sme cesnak pretlačili pridáme ho až neskôr).
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Zdroj: luccy_6
 
2.
Pridáme nadrobno nakrájané mäso, resp. rozomleté mäso.
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Zdroj: luccy_6
3.
Po tom čo mäso zmäkne pridáme 1 vajíčko a dochutíme soľou, čiernym korením, červenou paprikou, oreganom, majoránkou.
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Zdroj: luccy_6
4.
Lístkové cesto si rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky alebo na tvar aký chceme mať,
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Zdroj: luccy_6
5.
naplníme lístkové cesto pripravenou mäsovou plnkou. Preložíme popritláčame a vytvoríme kapsičky. Potrieme ich vajíčkom. Dáme zapiecť do rúry na 180-200 stupňov.
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Zdroj: luccy_6
6.
Takto do zlatova opečené už len vybrať z rúry a pustiť sa do papania :)) dobrú chuť :)
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Fotorecept: Vynikajúci Burek
Zdroj: luccy_6
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nunko313
2.3.2019 18:29 | |
+1 -1
Ospravedlňujem sa ale toto má od "burek"km ďaleko skôr je to slaná palacinka
VLADO.GROBAR
19.4.2014 11:28 | |
+2 -15
:D Sorry, ale BUREK pohadza z Bosni a Hercegovini, z Tureckom nema nic spolocne (y)
opal8
16.5.2014 18:32 | |
+16 -0
burek je veru turecký, čo som sa ho tam objedla, bur znamená turecky "zatočiť" :-)))