Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrnčeková bábovka

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
múka polohrubá
1 hrnček
cukor
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
olej
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok
2 PL
kakao

postup

1.
Vyšľaháme si celé vajíčka s cukrom. Pomaly prilievame mlieko, potom olej, na záver pridáme múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta si vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
2.
Do druhej polovice pridáme kakao a poriadne premiešame. Tmavé cesto nalejeme v ľubovoľných tvaroch na biele cesto a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Upečenú bábovku môžme posypať práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
fneuhold1973
24.2.2018 18:31 | |
+31 -13
je perfektna ale peče sa cca50 min
MesarosovaH
9.5.2017 14:35 | |
+46 -44
Vyborny recept, prave si z nej ujedame, ja som tam dala este hrozienka a zavarene ribezle, vyborna mnamka. Dakujem za vyborny a rychly recept.
katka18112005
18.3.2017 17:42 | |
+153 -56
super recept ale odporúčam piecť asi 45 minút
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?