Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrnčeková bábovka

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
múka polohrubá
1 hrnček
cukor
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
olej
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok
2 PL
kakao

postup

1.
Vyšľaháme si celé vajíčka s cukrom. Pomaly prilievame mlieko, potom olej, na záver pridáme múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta si vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
2.
Do druhej polovice pridáme kakao a poriadne premiešame. Tmavé cesto nalejeme v ľubovoľných tvaroch na biele cesto a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Upečenú bábovku môžme posypať práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
jozorko147
30.7.2018 18:41 | |
+11 -5
Je vyborna len doporucujem.. Ja som to este polial cokoladou a je fantasticka
takeor
22.7.2018 13:16 | |
+17 -9
No určite sa nepecie 20 minút
fneuhold1973
24.2.2018 18:31 | |
+55 -19
je perfektna ale peče sa cca50 min
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...