Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrnčeková bábovka

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
múka polohrubá
1 hrnček
cukor
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
olej
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok
2 PL
kakao

postup

1.
Vyšľaháme si celé vajíčka s cukrom. Pomaly prilievame mlieko, potom olej, na záver pridáme múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta si vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
2.
Do druhej polovice pridáme kakao a poriadne premiešame. Tmavé cesto nalejeme v ľubovoľných tvaroch na biele cesto a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Upečenú bábovku môžme posypať práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
MesarosovaH
9.5.2017 14:35 | |
+2 -2
Vyborny recept, prave si z nej ujedame, ja som tam dala este hrozienka a zavarene ribezle, vyborna mnamka. Dakujem za vyborny a rychly recept.
katka18112005
18.3.2017 17:42 | |
+35 -7
super recept ale odporúčam piecť asi 45 minút
skety797
26.1.2017 09:33 | |
+17 -19
Včera som bábovku robila,všetka sa zjedla a dnes si ju môj milý žiada znova,len navyše k tomu na vrchu karamelovú polevu,doporučujem super a ďakujem za bezva recept.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...