Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škoricovo-hrozienkové slimáky z kokosového cukru

ingrediencie

Cesto

200 g
tofu syr biely
120 ml
kokosový tuk rozpustený
100 g
kokosový cukor
1 KL
mletá škorica
1 KL
vanilkový extrakt
150 ml
sójový jogurt biely
2,5 šálky
celozrnná špaldová múka
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
sóda bikarbóna
1/2 KL
soľ

Plnka

3 PL
med
2 PL
kokosový tuk rozpustený
1/2 KL
mletá škorica
1/2 KL
mletý zázvor
2 hrste
hrozienka

postup

1.
Do mixéra vložíme tofu syr, sójový jogurt, kokosový cukor a roztopený kokosový tuk, škoricu a vanilkový extrakt. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
2.
Sypké suroviny zmiešame s tekutými a vypracujeme tuhé cesto.
3.
Podľa potreby pridáme múku tak, aby nám vzniklo pevné cesto, ktoré potom rozvaľkáme na cca 0,5 cm hrubý plát.
4.
Na plnku si zmiešame roztopený med s kokosovým tukom, škoricou a zázvorom. Potom ňou potrieme cesto. Nakoniec cesto posypeme hrozienkami.
5.
Cesto zvinieme do rolády a nakrájame na rovnaké kusy. Ak použijete formu s priemerom 20 cm, doporučujem nakrájať cesto rozdeliť na 17 ks. Okrúhlu formu potrieme olejom a uložíme do nej nakrájaných slimákov tesne vedľa seba.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...