Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škoricovo-hrozienkové slimáky z kokosového cukru

ingrediencie

Cesto

200 g
tofu syr biely
120 ml
kokosový tuk rozpustený
100 g
kokosový cukor
1 KL
mletá škorica
1 KL
vanilkový extrakt
150 ml
sójový jogurt biely
2,5 šálky
celozrnná špaldová múka
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
sóda bikarbóna
1/2 KL
soľ

Plnka

3 PL
med
2 PL
kokosový tuk rozpustený
1/2 KL
mletá škorica
1/2 KL
mletý zázvor
2 hrste
hrozienka

postup

1.
Do mixéra vložíme tofu syr, sójový jogurt, kokosový cukor a roztopený kokosový tuk, škoricu a vanilkový extrakt. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
2.
Sypké suroviny zmiešame s tekutými a vypracujeme tuhé cesto.
3.
Podľa potreby pridáme múku tak, aby nám vzniklo pevné cesto, ktoré potom rozvaľkáme na cca 0,5 cm hrubý plát.
4.
Na plnku si zmiešame roztopený med s kokosovým tukom, škoricou a zázvorom. Potom ňou potrieme cesto. Nakoniec cesto posypeme hrozienkami.
5.
Cesto zvinieme do rolády a nakrájame na rovnaké kusy. Ak použijete formu s priemerom 20 cm, doporučujem nakrájať cesto rozdeliť na 17 ks. Okrúhlu formu potrieme olejom a uložíme do nej nakrájaných slimákov tesne vedľa seba.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...