Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kakaové tofu cestoviny s mangom

3
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
kukuričné cestoviny
30 g
sušené sójové mlieko
1 ks
pudingový prášok, kakaový
1 KL
škorica
70 g
datlový sirup
200 g
biele tofu
1 ks
mango

postup

1.
Kukuričné cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu do mäkka. Potom ich dáme variť do mlieka. Na mlieko si zmiešame sušený nápoj s 2 dl vody a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka hodíme cestoviny a na miernom plameni ich varíme, pokým sa mlieko neodparí.
2.
Medzitým si pripravíme puding, ktorý uvaríme z vody. 2,5 dl vody zmiešame s pudingovým práškom a škoricou. Necháme zovrieť a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme poriadne vychladiť.
3.
Vychladnutý puding rozmixujeme s tofu syrom na hladkú kašu a osladíme ďatlovým sirupom. Ak nemáme sirup, môžeme osladiť medom alebo cukrom.
4.
Uvarené a vychladnuté cestoviny zmiešame s kakaovou tofu plnkou.
5.
Cestoviny uložíme do silikónovej formy, navrch uložíme nakrájané kusy manga a dáme vychladiť na noc do chladničky.
6.
V chladničke nám dezert trochu zhustne, ale určite treba rátať s tým, že to niesú klasické zapečené cestoviny, ktoré sa budú dobre krájať. Vychladený dezert môžeme zo silikónovej formy naberať i lyžicou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...