Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Treska v majonéze

ingrediencie

1000 g
mrazená treska
3 ks
stredne veľké cibule
3 ks
mrkva
4 ks
sterilizovaná uhorka
2 PL
plnotučná horčica
250 ml
ocot
400 g
majonéza
3 ks
bobkový list
1 KL
korenie čierne celé
1 KL
mleté čierne korenie
3 KL
soľ

postup

1.
do hrnca dáme zovrieť tri litre vody a 250 ml octu, pridáme bobkový list, soľ a celé čierne korenie, necháme zovrieť, pridáme mrkvu a varíme asi 15-20 minút, keď je mrkva uvarená, nie rozvarená, pridáme rybie filety, necháme len prevrieť a odstavíme z ohňa... necháme vo vode mierne vychladnúť... mrazené filety netreba dlho variť ale ak použijeme čerstvú, prípadne chladenú rybu tú treba variť dlhšie...
2.
pokiaľ nám ryba chladne nakrájame si cibuľu, uhorky, pridáme horčicu, majonézu, uvarenú mrkvu a rybu
3.
všetko spolu premixujeme ponorným mixérom... dochutíme čiernym korením, ak treba soľou, prípadne nálevom z uhoriek
4.
hotový šalát dáme do uzatvárateľnej nádoby, do chladničky aspoň na 12 hodín
5.
nielen na raňajky, či desiatu ale aj ako netradičné pohostenie je tento šalát neprekonateľný...
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bronco664
24.11.2016 07:31 | |
+4 -6
Môj kamarát, rybár, takúto tresku doma robil z plevelných resp "bielych" rýb....bola výýborná !!
Pepan74
16.6.2015 08:53 | |
+2 -5
no skusim ju spravit ale mam miesto tresky amura tak uvidim co z toho vznikne *503*
ivinter
4.4.2014 11:44 | |
+44 -9
Výborný recept, odporúčam. Ja ho robím podobne, ale mrkvu varím osobitne len v slanej vode - nemusí byť všetko od octu. Na záver nemixujem, ale mäso vidličkou popučím. Je dosť mäkké aby neostali kúsky lebo nechcem kašičku ale šalátik. (y)
evauhlik
4.4.2014 13:43 | |
+9 -7
ja zas keď robím tresku v majonéze tak ju mixujem a keď robím šalát tak len krájam, ale šalát robím ináč ako túto tresku... a mrkvu varím v octovej vode lebo naši majú radšej také kyselkavé, ale to je už len otázka chutí... dôležité je, že každý si prispôsobí podľa seba :O
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.