Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Grilovaný baklažán s paprikou, paradajkou a syrom

ingrediencie

2 ks
baklažán
3 ks
paradajka
2 ks
paprika kápia
250 g
mozzarella
100 ml
olivový olej
1 PL
citrónová šťava
2 strúčiky
cesnak
mleté čierne korenie
bazalka
soľ

postup

1.
Baklažány umyjeme a spolu s paradajkami a syrom nakrájame na plátky. Papriky umyjeme, prepolíme a zbavíme semienok. Potom ich nakrájame na hrubšie pásy. Baklažán trochu osolíme a necháme vypotiť cca 20 minút. Pripravíme si marinádu z oleja, prelisovaného cesnaku, korenie, soli a citrónovej šťavy.
2.
Vypotený baklažán osušíme papierovými servítkami. Z oboch strán baklažán sprudka grilujeme a po dogrilovaní ho potrieme pripravenou marinádou. Vždy medzi dva plátky baklažánu vložíme plátok syra, papriky a paradajky. Opakujeme rovnaký postup s ďalšími kúskami a dve pripravené vrstvy položíme na seba a prepichneme špáradielkom. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a oregánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.