Pridať recept

Grilovaný baklažán s paprikou, paradajkou a syrom

Grilovaný baklažán s paprikou, paradajkou a syrom
Zdroj: vegetarianka3

ingrediencie

2 ks
baklažán
3 ks
paradajka
2 ks
paprika kápia
250 g
mozzarella
100 ml
olivový olej
1 PL
citrónová šťava
2 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
bazalka
soľ

postup

1.
Baklažány umyjeme a spolu s paradajkami a syrom nakrájame na plátky. Papriky umyjeme, prepolíme a zbavíme semienok. Potom ich nakrájame na hrubšie pásy. Baklažán trochu osolíme a necháme vypotiť cca 20 minút. Pripravíme si marinádu z oleja, prelisovaného cesnaku, korenie, soli a citrónovej šťavy.
 
2.
Vypotený baklažán osušíme papierovými servítkami. Z oboch strán baklažán sprudka grilujeme a po dogrilovaní ho potrieme pripravenou marinádou. Vždy medzi dva plátky baklažánu vložíme plátok syra, papriky a paradajky. Opakujeme rovnaký postup s ďalšími kúskami a dve pripravené vrstvy položíme na seba a prepichneme špáradielkom. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a oregánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Všetci ju kupujeme, ale takmer nikto ju nerobí správne! Dodržiavajte toto a užívajte si všetky jej benefity
Všetci ju kupujeme, ale takmer nikto ju nepripravuje správne! Dodržiavajte toto a užívajte si všetky jej benefity
Aj vy patríte k ľudom, ktorí v obchodoch siahajú po zdravších potravinách? Ku zdravému stravovaniu jednoznačne...
Čerstvé syry
Čerstvé syry vždy jemné a svieže: Takto ich najlepšie využijete v jarnej kuchyni
Čerstvé syry majú krémovú mäkkú, hrudkovú alebo polotvrdú konzistenciu. Využívajú sa pri varení...
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.