Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cuketový koláč s citrónovou polevou

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
75 ml
olej
200 g
múka polohrubá
1/2 balíček
prášok do pečiva
200 g
cuketa
poleva
citrónová šťava
práškový cukor

postup

1.
celé vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a prešľaháme
2.
pridáme múku s práškom do pečiva a cuketu nastrúhanú na jemno, treba použiť mladú cuketu aj so šupkou
3.
vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na pečiaci papier a pečieme na 180°C asi 25 minút
4.
koláč necháme celkom vychladnúť a polejeme ho citrónovou polevou. Poleva: šťavu s jedného citróna zmiešame s práškovým cukrom, cukru pridávame podľa potreby, tak aby bola poleva hustá a lepkavá
5.
toto množstvo je na jeden veľký okrúhly plech (priemer 28cm), ak chcete robiť na veľký plech treba suroviny zdvojnásobiť...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kaska639
8.8.2014 22:26 | |
+1 -2
oba su vydarene, cuketa ma neutralnu chut, v kolacoch ju nepoznat, dobre su aj s cokoladovou polevou
annamarika
25.7.2014 11:15 | |
+4 -1
super recept,dnes som ho vyskúšala,celé mi to trvalo aj s pečením max.40 minút :) sladké cesto,chtné:) vrelo odporúčam :) PS.pridávam fotky a nesmejte sa,nie som super kuchárka :D :D toto bolo možno môj 4-tý pokus o nejaký koláčik alebo zákusok..:)
dobruchut.sk
25.7.2014 12:28 | |
+3 -0
super, tesime sa ze sa podaril, skuste aj dalsie fotrecepty :)
evauhlik
25.7.2014 12:44 | |
+3 -0
podľa mňa sa ti krásne podaril (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.