Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Morčacie prsia so zemiakmi

4
porcie
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
zemiaky
600 g
morčacie prsia
3 strúčiky
cesnak
olej
soľ
vegeta
grilovacie korenie
korenie na zemiaky
menší ľadový šalát
2 ks
paradajka
1/2 ks
uhorka
1 ks
paprika
100 g
balkánsky syr

postup

1.
Morčacie prsia si jemne naklepeme a osolíme. Do misy si dáme troška oleja, grilovacie korenie a vegetu a v tejto marináde necháme aspoň hodinu mäso postáť.
2.
Zemiaky nakrájame na plátky, pridáme k ním nakrájaný cesnak, osolíme a okoreníme korením na zemiaky. Do jánskeho skla dáme vrstvu zemiakov, potom vrstvu mäsa a opäť zemiaky.
3.
Zakryjeme a dáme do trúby na 180 stupňov na 1 hodinu.
4.
Medzitým si pripravíme šalát - zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Balkánsky syr nakrájame na malé kocky a primiešame k zelenine. Keďže tento syr je dosť slaný, šalát netreba nijako dochucovať, stačí pokvapkať olivovým olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
katik030
11.2.2015 21:38 | |
+6 -4
Každá rúra je iná, nikdy som to nerobila dlhšie ako hodinu a mäso bolo vždy hotové.
lejla402
8.2.2015 12:07 | |
+9 -6
Dnes toto jedlo varím, ale asi nebudeme obedovať. Prešlo 30 minút, mäso stále surové, ružové, zemiaky rovnako. Chcela som sa držať receptu, ale nemôžem. Za hodinu pri 180 zakryté nemôže byť toto jedlo hotové. Teraz musím niečo vyriešiť, zvýšim teplotu, odokryjem. Je recept reálny alebo fiktívny? Skúšali ste ho niekedy robiť? :? :(
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...