Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veterníky ako od babičky

ingrediencie

Odpaľované cesto

10 PL
voda
100 g
palmarín
125 g
polohrubá múka
4 ks
vajce
stipka soli

Žĺtkový krém

500 ml
mlieko
4 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
3 PL
polohrubá múka
1 balíček
vanilkový puding
200 g
kryštálový cukor
250 g
maslo

Snehová pena

4 ks
bielok
300 g
kryštálový cukor

postup

1.
Postup odpaľovaného cesta: V hrnci necháme zovrieť vodu a palmarin so štipkou soli. Keď sa tuk roztopí, prisypeme múku a uvaríme hustú kašu. Cesto sa nám začne odliepať od nádoby. Odstavime so sporáka a ešte do horúcej kaše pridávame vajíčka jednotlivo. Vždy dobre premiešame. Zo zásady miešame vareškou, nie ručným šlahačom. Cesto dáme do cukrárenského vrecka z ozdobnou špičkou a nastriekame na suchý plech. Rúru vyhrejeme na 220°C, a keď dáme veterníky piecť znížime na 200°C a pečieme zhruba 20 minút. Rúru neotvárame, aby nám veterníky nespľasli. Z tejto dávky by malo vísť 25 kusov.
2.
Postup žĺtkového krému: Dáme si zovrieť 350 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame vanilkový cukor, vanilkovy puding, žĺtka a múku. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Odstavíme so sporáka a ešte do horúcej kaše pridáme cukor. Keď máme kašu vychladanú, pridáme maslo a ručným šlahačom vymiešame krém. Krém máme pripravený na plnenie.
3.
Snehová pena: Nad parou miešame bielka s cukrom 15 minút ručným šlahačom na najmenšom stupni do hustej peny. Necháme vychladnúť.
4.
Dokončenie veterníkov: Veternikom zrežeme vrchy. Naplníme žĺtkovým krémom pomocou cukrárenského vrecka, potom snehovou penou a prikryjeme odrezanými klobúčikmi. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Enea
17.3.2017 14:01 | |
+10 -2
Zdravím - minulý rok som prvý krát robila veterníky podľa tohto receptu. Vyšli nádherne a chutili nám :-) ... netreba mať strach z odpaľovaného cesta, len treba dodržať technológiu postupu ...ďakujeme za recept :-)
XXDrzuckaXX
9.3.2017 15:32 | |
+8 -17
jeziiis otrasne cesto ,,, vsetko do ko sa hnusne otras letelo to so kosa
19Janka90
12.2.2017 08:43 | |
+8 -5
Skvelý, jednoduchý recept:) Podarili sa a chválila celá rodina. Ďakujem:)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...