Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veterníky ako od babičky

ingrediencie

Odpaľované cesto

10 PL
voda
100 g
palmarín
125 g
polohrubá múka
4 ks
vajce
stipka soli

Žĺtkový krém

500 ml
mlieko
4 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
3 PL
polohrubá múka
1 balíček
vanilkový puding
200 g
kryštálový cukor
250 g
maslo

Snehová pena

4 ks
bielok
300 g
kryštálový cukor

postup

1.
Postup odpaľovaného cesta: V hrnci necháme zovrieť vodu a palmarin so štipkou soli. Keď sa tuk roztopí, prisypeme múku a uvaríme hustú kašu. Cesto sa nám začne odliepať od nádoby. Odstavime so sporáka a ešte do horúcej kaše pridávame vajíčka jednotlivo. Vždy dobre premiešame. Zo zásady miešame vareškou, nie ručným šlahačom. Cesto dáme do cukrárenského vrecka z ozdobnou špičkou a nastriekame na suchý plech. Rúru vyhrejeme na 220°C, a keď dáme veterníky piecť znížime na 200°C a pečieme zhruba 20 minút. Rúru neotvárame, aby nám veterníky nespľasli. Z tejto dávky by malo vísť 25 kusov.
2.
Postup žĺtkového krému: Dáme si zovrieť 350 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame vanilkový cukor, vanilkovy puding, žĺtka a múku. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Odstavíme so sporáka a ešte do horúcej kaše pridáme cukor. Keď máme kašu vychladanú, pridáme maslo a ručným šlahačom vymiešame krém. Krém máme pripravený na plnenie.
3.
Snehová pena: Nad parou miešame bielka s cukrom 15 minút ručným šlahačom na najmenšom stupni do hustej peny. Necháme vychladnúť.
4.
Dokončenie veterníkov: Veternikom zrežeme vrchy. Naplníme žĺtkovým krémom pomocou cukrárenského vrecka, potom snehovou penou a prikryjeme odrezanými klobúčikmi. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Pupajdo2
3.11.2017 21:07 | |
+23 -4
Takéto papám pri extrémnych premenách s coca colou... Veľmi božské...
Enea
17.3.2017 14:01 | |
+24 -5
Zdravím - minulý rok som prvý krát robila veterníky podľa tohto receptu. Vyšli nádherne a chutili nám :-) ... netreba mať strach z odpaľovaného cesta, len treba dodržať technológiu postupu ...ďakujeme za recept :-)
XXDrzuckaXX
9.3.2017 15:32 | |
+25 -46
jeziiis otrasne cesto ,,, vsetko do ko sa hnusne otras letelo to so kosa
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...