Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Muffinky z varených fazúľ s citrónovo-kešu plnkou

ingrediencie

200 g
uvarená biela fazuľa
3 ks
vajce
50 ml
ananásový džús
3 PL
kakao
1 KL
instantná káva
3 PL
med
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1 hrsť
sušené brusnice

Plnka

100 g
kešu orechy
200 g
biely tofu syr
1 ks
citrónová kôra
1 PL
citrónová šťava
3 PL
kokosový cukor
3 PL
voda

postup

1.
Do mixéra vložime suroviny na cesto: uvarenú bielu fazuľu, celé vajcia, kakao, kávu, prášok do pečiva a med.
2.
Všetko spolu rozmixujeme dohladka. Nakoniec primiešame sušené brusnice. Vznikne nám pomerne tekuté cesto ale netreba mať obavy, cesto sa i tak upečie.
5.
Medzitým si pripravíme krém. Kešu orechy namočíme na cca 15 min. do vlažnej vody.
6.
Do mixéra vložíme namočené kešu orechy (vodu zlejeme), tofu syr, kokosový cukor, vodu, kôru z jedného citróna a 1 PL citrónovej šťavy.
7.
Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
8.
Vychladnuté muffinky naplníme krémom, polejeme roztopenou horkou čokoládou a ozdobíme orechami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
22.8.2014 12:40 | |
+0 -0
Pred naplnenim muffinky treba vydlabat prostriedok?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...