Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Muffinky z varených fazúľ s citrónovo-kešu plnkou

ingrediencie

200 g
uvarená biela fazuľa
3 ks
vajce
50 ml
ananásový džús
3 PL
kakao
1 KL
instantná káva
3 PL
med
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1 hrsť
sušené brusnice

Plnka

100 g
kešu orechy
200 g
biely tofu syr
1 ks
citrónová kôra
1 PL
citrónová šťava
3 PL
kokosový cukor
3 PL
voda

postup

1.
Do mixéra vložime suroviny na cesto: uvarenú bielu fazuľu, celé vajcia, kakao, kávu, prášok do pečiva a med.
2.
Všetko spolu rozmixujeme dohladka. Nakoniec primiešame sušené brusnice. Vznikne nám pomerne tekuté cesto ale netreba mať obavy, cesto sa i tak upečie.
5.
Medzitým si pripravíme krém. Kešu orechy namočíme na cca 15 min. do vlažnej vody.
6.
Do mixéra vložíme namočené kešu orechy (vodu zlejeme), tofu syr, kokosový cukor, vodu, kôru z jedného citróna a 1 PL citrónovej šťavy.
7.
Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
8.
Vychladnuté muffinky naplníme krémom, polejeme roztopenou horkou čokoládou a ozdobíme orechami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
22.8.2014 12:40 | |
+0 -0
Pred naplnenim muffinky treba vydlabat prostriedok?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...