Pridať recept

Bravčová panenka s hríbovou omáčkou

2
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
bravčová panenka
10 ks
menších zemiakov
150 g
hríby
100 ml
smotana na varenie
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
drvená rasca
olej
maslo
vývar

postup

1.
Panenku si umyjeme a nakrájame na kúsky. Každý kúsok osolíme a okoreníme a necháme chvíľu postáť. Na rozpálenom oleji prudko opečieme mäso z každej strany.
 
2.
Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. Osolíme a posypeme drvenou rascou a dáme piecť do rúry.
3.
Hríby si nakrájame na kúsky. Na panvici si rozpustíme maslo a podusíme na ňom hríby. Pridáme soľ. Prilejeme trochu vývaru. Potom si huby prelejeme do vyššej nádoby a pomocou ponorného mixéra ich rozmixujeme. Vrátime na panvicu a hubovú omáčku ešte zjemníme smotanou. Necháme chvíľku povrieť a odstavíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.
To je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Toto je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Nedá sa poprieť, že bravčové mäso máme radi, čo dokazujú aj štatistiky nakupovania mäsa. Popri hydine...