Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkvové veľkonočné pečivo

ingrediencie

200 g
jemne nastrúhanej mrkvy
300 g
stužený rastlinný tuk
400 g
múka hladká
1 ks
vanilkový cukor

Ďalej potrebujeme

1 ks
marhuľový džem

postup

Z mrkvy, tuku a hladkej múky vypracujeme cesto, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na suchom plechu 15-20 minút. Upečené natrieme marhuľovým džemom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
diabambulka
16.4.2014 14:41 | |
+0 -0
Rado sa stalo, toto pečivo sa správa rovnako ako linecke kolaciky:-)
diabambulka
13.4.2014 18:26 | |
+2 -1
Hera nieje tuk na polevy, ale na pečenie, cesto je konferenciou veľmi podobné lineckemu cestu, akurát nieje sladké, ale ak sa zliepa dzemom je to také akurát:-) držím palce ak máte otázky kľudne sa opýtajte pekný deň
JKpipule
14.4.2014 18:41 | |
+0 -2
Dobrý den moc děkuji za odpověď a za laskavost. Takže dám Heru a ještě se zeptám, kdybych je udělala zítra a ve středu bych je dala dětem do školy..myslíte že budou kuřátka tvrdší a nebo je změkčí ta mrkev. Děkuji za radu
richard.k1970
31.3.2015 18:06 | |
+0 -0
prosím tak čo je najlepšie dať???ja mám vždy problém s lineckým cestom...hera? helia? cera?
dobruchut.sk
1.4.2015 09:17 | |
+1 -0
treba pouzit Heru. Cera sa pouziva do čokoladovych polev
JKpipule
12.4.2014 13:01 | |
+4 -0
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ten tuk, který dáváte, je HERA nebo ztužený tuk u nás je to teda IVA, OMEGA...který se používá na polevy??? moc děkuji za odpověď, chystám se péct dětem... a jsou kuřátka hned měkká nebo je to jako u lineckého ( musí se odležet) :O
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...