Pridať recept

Noky s vajíčkom

ingrediencie

300 g
múka polohrubá
1 ks
vajce
200 ml
mlieko
soľ

Ešte sa použijú

slanina údená
4 ks
vajce
2 PL
olej

postup

1.
Z múky, vajca, soli a mlieka vypracujeme polotuhé cesto. Do vriacej osolenej vody cez cedník alebo strúhadlo s otvormi hádžeme noky (ako halušky). Povaríme asi 8 min. a scedíme.
 
2.
Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme, pridáme olej ak treba, opražíme do ružova. Na panvicu si rozbijeme vajíčka, osolíme a pridáme uvarené noky.
3.
Spolu zamiešame a upražime pokiaľ vajíčka nezhustnú. Už len pridať ružovú upraženú slaninku, uhorku. Pre zmenu môže byť upražená cibuľa a cvikla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.