Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Osviežujúci kiwi zákusok so želatínou

15
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
250 g
práškový cukor
1/2 ks
prášok do pečiva
2 PL
olej
5 ks
vajce
2 ks
kyslá smotana
1 ks
vanilkový cukor
3 PL
práškový cukor
1 ks
šľahačková smotana
2 ks
kiwi
1 ks
číra želatína DrOetker

postup

Najskôr si vymiešame celé vajíčka, pridáme 2 lyžice oleja, postupne pridávame múku s práškom do pečiva, potom cukor a ak sa nám to zdá husté pridávame mlieko. Cesto vylejeme na plech a rozotrieme. Dáme piecť asi 20 minút pri 170° C. Keď je cesto upečené, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Krém: Do misy dáme kyslú smotanu, vanilkový cukor + práškový cukor a vymiešame. Vyšlaháme si šlahačku, pridáme do misy a z ľahka premiešame. Pripravený krém rozotrieme na cesto. Kiwi nakrájame a rovnomerne rozložíme na krém. želatína: Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a mierne vychladnutú ju vylejeme na zákusok. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?