Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová hladká múka
50 g
kokosový cukor
100 g
prepustené maslo Ghee
3 dl
sójové mlieko
7 g
sušené droždie
1 ks
vajce
1 ks
citrón

Plnka

500 g
surová červená repa
80 g
mletý mak
4 PL
kokosový cukor
10 PL
sójové mlieko
maslo na potretie

postup

1.
Do pekárne na chleba vložíme suroviny v tomto poradí: múka, roztopené maslo, vlažné mlieko, vajce, cukor a droždie. Zapneme program cesto. Po cca 90 min. máme cesto krásne spracované a vykysnuté.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Červenú repu očistíme a nastrúhame najemno. Môžeme ju i posekať v sekáčiku, je to rýchlejšie.
3.
Do horúceho mlieka na panvici prisypeme mak, pridáme cukor a povaríme cca 2 min. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
4.
Vychladnutý mak zmiešame s postrúhanou červenou repou. Podľa chuti môžeme pridať trocha rumu.
5.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Obe rozvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme plnkou.
7.
Jednotlivé narezané trojuholníky od seba nemusíme oddeliť, preložíme ich na plech všetky spolu. Takto sa upečú pekne dohneda, nestratia svoj tvar a po upečení sa budú dať ľahko od seba oddeliť.
8.
Pečieme pri teplote 190 stupňov 35 - 40 min. Po upečení ich hneď potrieme teplým roztopeným Ghee maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...