Falošný punčák
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
12
ks
vajce
750
g
kryštálový cukor
750
g
polohrubá múka
3
dl
voda
3
dl
olej
1,5
ks
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
marhuľový kompót
1
dl
rum
marhuľový džem
1
ks
punčová poleva DrOetker
postup
1.
Upečieme si 3 pláty piškótového cesta. 4 vajcia vyšľaháme s 250 g cukru. Prilejeme 1 dl vody a oleja a potom pridáme 250 g múky a pol prášku do pečiva. Vylejeme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a pečieme asi 15 minút pri 180 stupňoch.
2.
Jedno upečené cesto rozmrvíme a zmiešame s marhuľovým kompótom aj so šťavou. Prilejeme deci rumu a poriadne premiešame.
3.
Jedno piškótové cesto natrieme džemom, navrstvíme naňho pripravenú marhuľovú zmes.
4.
Tretie cesto tiež natrieme džemom a preklopíme ho na marhuľovú zmes, aby sme mali všetky cestá na sebe. Na vrch natrieme punčovú polevu, ktorú si pripravíme podľa návodu.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.