Pridať recept

Falošný punčák

ingrediencie

12 ks
vajce
750 g
kryštálový cukor
750 g
polohrubá múka
3 dl
voda
3 dl
olej
1,5 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
marhuľový kompót
1 dl
rum
marhuľový džem
1 ks
punčová poleva DrOetker

postup

1.
Upečieme si 3 pláty piškótového cesta. 4 vajcia vyšľaháme s 250 g cukru. Prilejeme 1 dl vody a oleja a potom pridáme 250 g múky a pol prášku do pečiva. Vylejeme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a pečieme asi 15 minút pri 180 stupňoch.
 
2.
Jedno upečené cesto rozmrvíme a zmiešame s marhuľovým kompótom aj so šťavou. Prilejeme deci rumu a poriadne premiešame.
3.
Jedno piškótové cesto natrieme džemom, navrstvíme naňho pripravenú marhuľovú zmes.
4.
Tretie cesto tiež natrieme džemom a preklopíme ho na marhuľovú zmes, aby sme mali všetky cestá na sebe. Na vrch natrieme punčovú polevu, ktorú si pripravíme podľa návodu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať