Makový závin
4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
vlažné mlieko
1
štipka
cukor
1
štipka
soľ
1
balíček
sušené droždie Dr.Oetker
1/2
šálka
olej
2
šálky
polohrubá múka
2
šálky
mak
postup
1.
Pripravíme si kysnuté cesto: do 2 hrnčekov vlažného mlieka dáme štipku cukru a jeden balíček droždia Dr. Oetker. Necháme kým zíde kvások a potom primiešame 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1ČL soli a necháme asi 40 minút odpočívať v teple.
2.
Keď cesto nakysne, vyvaľkáme a posypeme mletým makom. Mak posypeme kryštálovým cukrom a závin stočíme. Závin položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Závin popicháme vidličkou - nepopraská sa a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15-20 minút na 170 stupňoch. Po upečení ešte teplý poprášime práškovým cukrom.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.