Pridať recept

Makový závin

4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
vlažné mlieko
1 štipka
cukor
1 štipka
soľ
1 balíček
sušené droždie Dr.Oetker
1/2 šálka
olej
2 šálky
polohrubá múka
2 šálky
mak

postup

1.
Pripravíme si kysnuté cesto: do 2 hrnčekov vlažného mlieka dáme štipku cukru a jeden balíček droždia Dr. Oetker. Necháme kým zíde kvások a potom primiešame 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1ČL soli a necháme asi 40 minút odpočívať v teple.
 
2.
Keď cesto nakysne, vyvaľkáme a posypeme mletým makom. Mak posypeme kryštálovým cukrom a závin stočíme. Závin položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Závin popicháme vidličkou - nepopraská sa a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15-20 minút na 170 stupňoch. Po upečení ešte teplý poprášime práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
KUSCHEL81
11.11.2014 18:38 | |
+2 -0
Dobrý večer , veľmi sa mi páči vás závin vyzerá ako od mojej starej mamy , len neviem koľko tých šálok múky tam ide ...lebo hore sú 2 A v recepte 4 a 1/2. *500* :3 vopred ďakujem za odpoveď. ..
elimili
31.12.2014 13:19 | |
+6 -0
Asi to majú byť 4 a pol šálky. Len by bolo dobré este napísať,že cesto treba rozdeliť na časti(predpokladám,že 4) a tak vyvalkať,lebo taký laik ako ja by mohol urobiť jeden závin z celého cesta-a potom krútiť hlavou čo za obra sa to pečie v rúre...
Podobné články
Makovo-jablkový koláč
Vezmite mak, jablká a pripravte si najjednoduchšie hrnčekové koláče na svete! Zvládne ich aj začiatočník a chutia fantasticky
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť? Stavte na nesmrteľnú a mimoriadne obľúbenú kombináciu maku a jabĺk...
Vynikajúce záviny: Overené recepty na chutné záviny z kysnutého, lístkového i tvarohového cesta
Vynikajúce záviny: Overené recepty na chutné záviny z kysnutého, lístkového i tvarohového cesta
Závin je vždy výborným riešením sladkého potešenia. Jednoduchá roláda s klasickými i menej tradičnými...
Mak
Toto sa stane, ak zjeme veľa maku! Môžeme sa otráviť?
Mak je bežne dostupná potravina v našich končinách. Napriek jeho širokému využitiu v kuchyni, má však aj...
Ako urobiť barančeka, kulich a iné špeciality
Veľkonočné dobroty: Ako pripraviť barančeka, kulich, likérovú bábovku a iné špeciality
Veľkonočný víkend patrí aj finišovaniu s plánovaním jedálnička na slávnostné chvíle. Medzi tradičnými...
Čerešňové mini štrúdle
Máte doma lístkové cesto? Pripravte si tieto bleskové MINI ŠTRÚDLE plnené čerešňami a čokoládou, hotové za 15 minút!
Priniesli ste si domov prvé čerešne a v chladničke máte lístkové cesto? Plán je jasný!
Jablková štrúdľa
Najlepšie recepty na voňavé mäkké záviny a štrúdle: Takto vám NIKDY nepraskne a plnka nevytečie, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť ale zákusky vás už omrzeli? Upečte si voňavý závin či štrúdľu!...