Pridať recept

Pudinoví slimáci

ingrediencie

2 hrnčeky
mlieko
1 štipka
soľ
1 ČL
cukor
1 ks
sušené droždie Dr.Oetker
1/2 hrnček
olej
4,5 hrnčeky
polohrubá múka
1/2 liter
mlieko
3 PL
cukor
1 ks
vanilkový puding DrOetker

postup

1.
Pripravíme si kysnuté cesto: do 2 hrnčekov vlažného mlieka dáme štipku cukru a jeden balíček droždia dr. oetker. necháme kým zíde kvások a potom primiešame 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1ČL soli a necháme asi 40minút odpočívať v teple.
 
2.
Medzitým si uvaríme z 0,5l mlieka a 3PL cukru a 1vanilkového práškového pudingu dr.oetker klasický puding. puding necháme vychladnúť a keď cesto nakysne, vyvaľkáme na cca 0,5cm, potrieme pudingom, posypeme hrozienkami, stočíme a nakrájame na kolieska.
3.
Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 15-20minút na 170stupňoch. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
matka1891
10.4.2014 13:17 | |
+1 -0
Dobrý deň, chcem sa spýtať v surovinách na 4 porcie je uvedené 2 hrnčeky polohrubej múky a v postupe je uvedené niečo iné že 4 a pol hrnčeka polohrubej múky tak ako to má byť správne? A ešte sa chcem spýtať ak by som chcela dať namiesto sušeného droždia čerstvé tak koľko? A z tohto rozpisu na 4 porcie koľko kusov slimáčikov vlastne vyjde?
Anonymný nick
10.4.2014 19:22 | |
+1 -1
ahoj, v surovinách aj v postupe je uvedené 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky :3 môžete pridať aj čerstvé droždie, skúšala som aj tak a dala som jednu klasickú kocku droždia. Z tejto jednej dávky mi vyšlo cca 22 slimákov, ale záleží to na hrúbke akého slimáčika si spravíte, moje mali cca 6cm.
dobruchut.sk
11.4.2014 09:20 | |
+1 -1
my sme to uz opravili, sme si vsimli chybicku :)