Pridať recept

Jahňacie stehno so zemiakmi

ingrediencie

1000 g
jahňacie stehno
4 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
100 ml
biele víno
podľa chuti
celá rasca
trochu
zeleninový vývar
trochu
olej
600 g
zemiaky
2 ks
cibuľa

postup

1.
Jahňacie mäso odblaníme, umyjeme. Ochutíme podľa potreby a potrieme cesnakom. Mäso odložíme približne na 1 hodinu na chladné miesto.
 
2.
Mäso opečieme v hlbšej panvici zo všetkých strán. Po opečený ho preložíme do zapekacej misy, posypeme rascou, podlejeme vývarom a bielym vínom a dáme zapiecť do zohriatej rúry. Počas pečenia, podľa potreby, podlievame šťavou alebo vývarom. Jahňacie stehno podávame s uvarenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať