Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Orechové šuhajdy

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
čokoláda na varenie
60 g
stužený tuk
1 ČL
olej

Plnka

300 g
kryštálový cukor
200 g
mlieko
60 g
kakao
250 g
maslo
250 g
orechy

postup

1.

Na kuchynskú dosku naukladáme košíčky(45 malých alebo podľa veľkosti) Čokoládu na varenie rozpustíme nad parou s tukom a necháme mierne vychladnúť. Do každého košíka nalejeme lyžičkou čokoládovú polevu tak, aby jej na dne košíčka neostalo priveľa. Rozotrieme po bokoch a necháme stuhnúť.

2.

Cukor nasypeme do mlieka a necháme asi 15 minút na miernom ohni kým sa mlieko na vareške alebo lyžičke nezačne ťahať.Odstavíme a ešte do horúceho pridáme kakao,maslo a pomleté orechy.

3.

Vlažnou hustou plnkou plníme košíčky. Lyžičkou ju zarovnáme do hladka. Vrch polejeme zvyšnou polevou,ktorú sme si znova zohriali a ľubovoľne ozdobíme.Necháme cez noc stuhnúť na chladnom mieste. Na druhý deň šuhajdy vylúpneme a dáme do čistých košíčkov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.