Pridať recept

Bratislavské teľacie

ingrediencie

400 g
teľacie pliecko
40 g
masť
120 g
koreňová zelenina
20 g
cibuľa
20 g
cukor
20 g
hladká múka
1 dl
smotana
podľa chuti
bobkový list, čierne korenie, soľ, ocot

postup

1.
Teľacie mäso pokrájame na plátky, opečieme na masti a vyberieme. Na výpeku pražíme pokrájanú cibuľu a zeleninu pokrájanú na kocky. Potom pridáme mäso, soľ, bobkový list, korenie, podlejeme vodou a dusíme.
 
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, okyslíme a nakoniec pridáme cukor. Mäso vrátime späť do šťavy. Podávame so zeleninou alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať