Pridať recept

Cesnakové trojuholníky

ingrediencie

500 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
125 g
rastlinný tuk
1/2 liter
mlieko
1 balíček
Droždie Dr.Oetker
1 ČL
cukor
1,5 dl
olej
6 strúčikov
cesnaku
2 PL
soľ

postup

1.
Z mlieka, cukru a droždia Dr.Oetker urobíme kvások. Keď vykysne, pridáme múku, soľ a olej. Vymiesime tuhšie cesto a necháme vykysnúť.
 
2.
Cesnak pretlačíme a rozmiešame so zmäknutým tukom a soľou. Cesto rozdelíme na dve-tri časti. Každú rozvaľkáme a potrieme tukom s cesnakom. Stočíme a pokrájame na trojuholníky.
3.
Trojuholníky uložíme na plech vystlaný pečiacim papierom alebo potretý olejom. Potrieme olejom aj vrch a boky trojuholníkov. Pečieme pri 180 °C, cca 15-20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať