Pridať recept

Židovský medovník

ingrediencie

250 ml
med
8 PL
trstinový cukor
16 PL
zmäknuté maslo
3 ks
vajce
1/2 hrnček
polohrubá múka
1 PL
instantná káva
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
mletá škorica
3/4 hrnček
na sucho opečené vlašské orechy

postup

1.
Maslo si utrieme s cukrom, pridáme vajcia a med. Zmiešame si múku, kypriaci prášok, instantnú kávu a škoricu a pridáme k maslovej zmesi.
 
2.
Nakoniec vmiešame opatrne orechy a dáme piecť vo vymazanej a múkou vysypanej formy ( cca 20x35 alebo kruhová s priemerom tak 24 cm). Pečieme 25-30 minút na 190 stupňoch (ale POZOR - ľahko sa zvrchu a zbokov pripáli, nakoľko je tam dosť medu, tak ak sa vám zdá, že je už dosť hnedý zvrchu tak ho prikryjeme papierom na pečenie).
3.
Papáme až keď úplne vychladne (horúci je ťažký a necítiť veľmi chuť - keď vychladne cítiť fajnú medovo-orieškovú príchuť :) ).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať