Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Aspiková torta

6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
šunka
100 g
sterilizované šampiňóny
100 g
sterilizovaná kukurica
100 g
mrkva
100 g
sterilizovaný hrášok
50 g
kápia sterilizovaná
3 ks
vajce
250 g
tatárska omáčka
400 g
kyslá smotana
1 PL
ocot
1/2 ČL
biele mleté korenie
1 balíček
želatínový stužovač
1 kocka
bujón
1 balíček
číre tortové želé
250 ml
voda
10 dkg
šunka
20 dkg
olivy
podľa chuti
bylinky
podľa chuti
čokoľvek iné na ozdobu

postup

1.
Šunku, šampiňóny, vajíčka, kápiu nakrájame na drobno. Ak použijeme sterilizovanú zeleninu stačí scediť, ak použijeme mrazenú stačí zaliať vriacou vodou, nechať postáť, scediť a prepláchnuť studenou vodou.
2.
Tatarskú omáčku, smotanu, 1 PL octu, mleté biele korenie zmiešame.
3.
Do misky si dáme bujón, zalejeme 1 dl vriacej vody a necháme vychladnúť. Do studeného bujónu zamiešame Želatínový stužovač a dobre rozmiešame,...
4.
a vylejeme do majonézovej hmoty, pridáme všetky ostatné ingrediencie a premiešame.
5.
Tortové želé číre rozpustíme vo vode, privedieme do varu a časť vylejeme do formy. Pomocou formičiek povykrajujeme zo šunky alebo mäkkej salámy rôzne tvary a poukladáme ich podľa vlastnej fantázie na aspik, dávame ich "tvárou" dolu pretože tortu budeme preklápať... zalejeme zvyškom aspiku a necháme v chladničke stuhnúť.
6.
Na stuhnutý aspik nalejeme majonézovú hmotu a necháme stuhnúť... stuhnutú tortu vyklopíme, ozdobíme a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...