Polenta s zeleninovou zmesou
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
kukuričná krupica
100
g
strúhaný syr
1
PL
olej
1/2
liter
mlieko
1/2
liter
zeleninový vývar
750
g
paradajka
1
ks
červená paprika
1
ks
šalotka
tymian
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Kukuričnú krupicu premiešame so strúhaným syrom a prehrejeme v hrnci s lyžicou oleja. Potom prilejme mlieko a vývar. Uvedieme do varu za stáleho miešania a varíme na miernom ohni. Varíme kým zo zmesi neostane kaša. Potom zložíme z ohňa a necháme ešte asi 15 minút napučať.
2.
Olúpeme paradajky a ich dužinu nakrájame na menšie kúsky. Papriku umyjeme pod studenou vodou a nakrájame ju na menšie kúsky. Taktiež šalotku olúpeme a nakrájame ju nadrobno. Zvyšný olej zohrejeme na panvici a šalotku na ňom podusíme do sklovita. K cibuli pridáme paradajky, tymián a papriky. Varíme asi 10 minút. Pripravenú omáčku dochutíme korením a soľou. Podávame tak, že polentu nakrájame na obdĺžniky a na povrch každého servírujeme pripravenú zeleninovú zmes.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.