Pridať recept

Domáci pita chlieb

ingrediencie

1 hrnček
voda
2 KL
sušené droždie Dr.Oetker
2,5 hrnčeky
polohrubá múka
1 KL
soľ
1 PL
olivový olej

postup

1.
Vodu si trošku zohrejeme (tak na teplotu ľudského tela) a pridáme do nej droždie Dr.Oetker - necháme postáť takých 5 min. Vylejeme do misky a počas miešania pridávame postupne po kúskoch múku (je možné, že 3 poháre ani nebude treba, mne stačilo 2,5 - 2 a trištvrte pohára, takže treba postupne pridávať aby sme to s múkou nepresypali), soľ a na záver olej.
 
2.
Vymiesime jemné, mierne lepivé cesto (ale také, aby sa odlepovalo od misy). Vytvarujeme do bochníka, maslovačkou potrieme vrch len tak na tenko olivovým olejom, prikryjeme čistou utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto na takú hodinku.
3.
Keď nám pekne vykyslo, dáme si ho na trošku pomúčenú podložku a rozdelíme si ho na 6-7 približne rovnakých častí (mne každá vyšla tak po cca 100 g) a každú si vyvaľkáme na tenko do tvaru kruhu (alebo ako ja, keď sa vám nechce špiniť ešte aj valček - ponaťahujeme si každú časť ako keď robíme langoše a dotlačíme rukami na stole). Teraz máme dve možnosti, ako ich pripraviť. Buď si ich opečieme na panvici alebo upečieme v rúre.
4.
Ak si zvolíme panvicu, tak si ju potrieme troškou olivového oleja a pečieme po jednej pite - najrpv takých 30 sekúnd, pretočíme si ju - pečieme takú minútu, kým nechytí hnedkastu farbu, znovu si ju pretočíme a dopečieme ju ďalšiu minútu, kým sa pita nenafúkne. Dáme na tanier a prikryjeme ju utierkou.
5.
Ak ste si zvolili rúru, ako ja (myslím, že je to jednoduchšie, nakoľko nemusíte stáť pri panvici a trikrát pitu otáčať). Zapneme si rúru na 230 stupňov. Keď sa nám vyhreje, dáme piecť pitu na papieri na pečenie alebo podložke na pečenie (mne vyšli dve na plech) na 4-5 min. (keď sa nafúknu vyberieme).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tento recept prekvapil každého! Ak máte doma vajce a syr, urobte túto perfektnú večeru, chutnejšia ako mäso
Tento recept prekvapil každého! Ak máte doma vajce a syr, urobte túto perfektnú večeru, chutnejšia ako mäso
Hľadáte inšpiráciu, čo na večeru? Vyskúšajte perfektnú večeru zo surovín, ktoré máte určite doma!
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Ako rýchlo rozmraziť chlieb? Tento geniálny TRIK mi poradila moja babička, opäť krásne chrumkavý a ako
Ako rýchlo rozmraziť chlieb? Tento geniálny TRIK mi poradila moja babička, opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý, na toto si však dávajte pozor!
Tvrdý zmrazený chlieb, keď ráno potrebujeme rýchlo niečo zjesť, je jednou z typických ranných ťažkostí...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...