Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový koláč so smotanovou zálievkou

ingrediencie

200 g
hladká múka
3 ks
vajcia
125 g
cukor kryštálový
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
3 PL
smotana na varenie

Na vrch

600 g
jablká na mesiačiky
2 ks
vajcia
200 g
kyslá smotana
75 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
50 ml
citrónová šťava

postup

Vynikajúci koláčik.

1.

Zo surovín podľa rozpisu zmiešaním vytvoríme cesto, ktoré prenesieme na vymastený a posypaný plech.Použila som plech 35x25cm.

2.

Jablká som očistila, nakrájala na mesiačiky. Tieto miernym vtlačením ukladáme na cesto. Koláč dáme do vyhriatej rúry na 180st, a pečieme asi 15 minút.

3.

Ostatné vajcia vymiešame s kyslou smotanou a prisypeme kryštálový cukor podľa rozpisu. Touto zálievkou koláč, ktorý sa piekol (15min)zalejeme a pečieme cca 50 minút. Po upečení posypeme vanilkovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
13.9.2018 18:47 | |
+1 -0
Nebláznila... Malo upečený korpus s jablkami sa zaleje zmiešaným vajciami s kyslou smotanou a cukrom, aby sa z tej zálievky stala kompaktná hmota, ta hmota musí prejsť pečením, ver mi, piekla som ho tak, ako píšem. Jasne, ze záleží aj od druhu rúry, veľkosti plechu.
ruzovik
13.9.2018 13:49 | |
+2 -1
ešte 50 min. piecť???,si sa zbláznila?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Káva
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.