Pridať recept

Maková torta

ingrediencie

CESTO

150 g
maslo
100 g
práškový cukor
3 ks
vajce
100 g
polohrubá múka
1 ČL
kypriaci prášok
75 g
nezomlety mak

PLNKA

130 g
práškový cukor
200 g
maslo
trochu
šťava z polovice citróna

ZDOBENIE

200 g
biely marcipán
1 ks
šľahačka

postup

1.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a s maslom.Po lyžiciach pridávame muku,kypriaci prášok a mak.Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho zamiešame do cesta.Cesto nalejeme do tortovej formy a upečieme.
 
2.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.Vychladnutý korpus prekrojíme na 2 polovice.Jednu časť natrieme plnkou a prikryjeme druhou. Povrch a boky potrieme plnkou a odložíme na 3 hodiny do chladu.
3.
Marcipán rozvaľkáme medzi dvoma potravinárskymi fóliami a prenesieme na tortu a celú ju s nim obalíme. Pokrájame a podávame so šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať