Pridať recept

Gratinovaný homár

ingrediencie

1,5 kg
mrazený homár
soľ
800 g
šampiňóny čerstvé
muškátový orech
100 g
maslo
1 dl
bešamelová omáčka
1 téglik
pochúťková smotana
1 PL
magi korenie
1 štipka
kajenské korenie
50 g
parmezán
2 PL
strúhanka

postup

1.
Homára necháme rozmraziť, očistíme ho, vložíme ho do osolenej vody a varíme. Keď je homár uvarený, zbavíme ho chvosta a klepiet. Otvoríme mu hlavu, a to pozdĺžnym rezom na polovicu. Mäso vyberieme z klepiet, panciera, chvosta a nakrájame ho na malé kúsky.
 
2.
Šampiňóny očistíme a nakrájame. Potom ich podusíme na masle a pridáme ich k mäsu. Do varu privedieme bešamelovú omáčku a k nej pridáme smotanu, ktorú sme zmiešali s koreninami. necháme ju prevariť a potom ju zmiešame s mäsom. Panciere z homára vyčistíme a naplníme ich mäsom, ktoré sme ešte pred tým riadne dochutili.
3.
Napokon posypeme strúhaným parmezánom, strúhankou a pokvapkáme trochou masla. Rúru rozohrejeme a pečieme v nej plneného homára dozlata. Ako prílohu podávame pyré zo zemiakov alebo biele pečivo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi šampiňóny? Urobte si ich doma nakladané v oleji
Poznáte nakladaný hermelín však? Lahodný smotanový mäkký syr naložený na pár dní v kvalitnom oleji,...
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...